Az Access Consciuousness® rendszerét Gary Douglas alkotta meg több, mint húsz éve. Azoknak szól, akik hajlandóak a változásra, a választásra, és megnyitni magukat a többre, valami másra, mint eddig. Jelenleg a világ 173 országában elérhető, és több, mint 50 országban a Facilitátorok (oktatók) rendszeresen tanfolyamokat tartanak. Alaptanfolyamokat és speciális kurzusokat egyaránt.

“A tudatosság az a képesség, amelynek segítségével életed minden pillanatában jelen vagy, anélkül, hogy magadat vagy másokat megítélnél. Képesség, ami által mindent el tudsz fogadni, semmit sem utasítasz el, és mindent megalkotsz, amit kívánsz – nagyszerűbbet, mint ami most a tiéd, és többet, mint amit el tudsz képzelni. Mi lenne, ha megnyitnál egy ajtót afelé, hogy mindazzá legyél, amiről már eldöntötted, hogy nem lehetséges? „ Gary Douglas

Az Access Consciousness® olyan gyakorlatias, dinamikus módszer, mely olyan eszközök és folyamatok összessége, melyek a tudatosság növekedésére hatnak elsősorban. Egy teljesen új nézőpontot mutat azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön, vagy az életük bizonyos aspektusain. Lehetővé teszik, hogy megváltoztathassunk az életünkben bármit, legyen szó kapcsolatokról, munkáról, testi- vagy anyagi problémákról, a mindennapok stresszéről, vagy bármiről, ami jelenleg nem működik. Használatukkal, változást generálhatunk, és képessé válhatunk arra, hogy felfedezzük és megteremtsük valódi önmagunkat, és azt az életet amire valójában vágyunk.

Amennyiben kíváncsi vagy az Access különböző lehetőségeire, az Access Bars és Access Body Process menüpontokban tájékozódhatsz róluk.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

MI A BARS?

A Bars 32 pont a fejen, amelyek gyengéd érintése feloldja az agyban és testben rekedt régi energiákat, lehetővé téve, hogy hatalmas, ugyanakkor könnyed változás jöjjön létre.

MIT HOZ LÉTRE EGY ACCESS BARS?

Az Access Bars feloldja az összes elképzelést, gondolatot, érzést, érzelmet, döntést, ítélkezést és hitrendszert, amelyet bármely életedből magaddal hoztál, és amelyek elektromos komponense az agyban tárolódik. Ez az feloldás akkor történik, amikor a bárokat finoman megérintik; ez pedig lehetővé teszi, hogy a felesleges eltárolt kacatokat elengedjük.

A biofeedback területén jártas több orvosszakértő szerint, egy egyórás Bars alatt az agyhullámok megváltoznak, bétából a sokkal mélyebb théta szintre.

MIT VÁRHATUNK EGY BARS UTÁN?

Minden alkalom más. A legrosszabb, amit egy Access Bars után tapasztalhatsz, hogy úgy érzed, mintha egy remek masszázst kaptál volna. A legjobb, ami történhet, hogy az egész életed megváltozik.

A leggyakoribb tapasztalatok szerint nagyobb békesség és könnyedség jelenik meg, sokkal kevésbé vagy érzékeny azokban a helyzetekben, amelyek azelőtt felizgattak, pihentetőbb és mélyebb alvást tapasztalhatsz meg, és azt érezheted, hogy azok a dolgok, amelyek korábban dühítettek, nem számítanak többé.

MEDDIG TART EGY ACCESS BARS HATÁSA?

Ha egyszer kaptál már Bars-t, a barjaid ettől kezdve örökké „futnak”, avagy folyamatosan engedik el a megrekedt energiákat. Ezek után minden alkalommal, amikor kapsz, a hatás erőteljesebbé válik.

MILYEN GYAKRAN KELL FUTTATNI A BÁROKAT?

Ez teljesen tőled függ. Mennyire szeretnéd jól érezni magad? Milyen mértékű könnyedséget szeretnél az életedben?

Vannak Bars facilitátorok, akik nem értik, hogy miért nem csinálja mindenki minden nap! A legtöbben legalább egy héten egyszer futtatják a bárjaikat, vagy akármikor, amikor stresszesnek, nyűgösnek érzik magukat, vagy nem úgy mennek a dolgaik, ahogyan szeretnék. Bármilyen nagyobb megrázkódtatás vagy trauma után, vagy bármilyen energetikai változás esetén érdemes fontolóra venni a Bars-ok futtatását.

KINEK TEHET JÓT EGY BARS?

Bárkinek, aki hajlandó nyugodtan feküdni ennek érdekében!

Vannak olyanok, akik nem értékelik a relaxációs élményt, és úgy gondolják, hogy időpazarlásról van szó, míg mások, akiket érdekel a változás, és az életük megváltoztatása, sokkal lelkesebbek. Arra biztatunk, hogy a “bárfuttató” erőfeszítéseidet az utóbbi csoportra koncentráld, akik többnyire a népesség azon 47%-ába tartoznak, akikről korábban már beszéltünk.

LEHET-E GYEREKEK ÉS CSECSEMŐK BÁRJAIT FUTTATNI?

A gyerekek és a csecsemők fantasztikusan reagálnak a Bars-ra. Abból a szempontból inkább hasonlítanak az állatokra, mint a felnőttekre, hogy sokkal hajlandóbbak arra, hogy hirtelen változást engedjenek meg a testükben és a lényükben egyaránt.

Meg kell említeni, hogy a gyerekeknél sokkal gyorsabb a folyamat. Gyakran ők maguk érzékelik, hogy a Bars-ok futtatása közben mikor “van készen” az adott pont, és mikor mehetünk tovább egy másikra. A csecsemők még ennél is gyorsabbak!

MEG TUDJÁK-E TANULNI A GYEREKEK A BÁROK FUTTATÁSÁT?

Természetesen! Mivel a gyerekeknek kevesebb elképzelésük van arról, hogy mi lehetséges és mi lehetetlen, nagyon hatékonyan, kevesebb korláttal futtatják mások bárjait. Habár a gyerekek kisebb testben élnek, gyakran sokkal hatalmasabbak és erősebbek hajlandóak lenni, mint a körülöttük élő felnőttek. Láttál már gyereket, aki egy egész teremnyi ember figyelmét irányítja?

KI FUTTATHATJA MÁSOK BÁRJAIT?

Bárki meg tudja tanulni a Barst. Semmiféle előzetes egészségügyi tapasztalat, vagy anatómiai tudás nem szükséges hozzá. Csak annyi kell, hogy hajlandó legyél megtanulni és elvégezni egy egynapos tanfolyamot.

HONNAN ERED A BARS?

A barst 1990-ben csatornázta Gary Douglas, az Access Consciousness alapítója. Azelőtt nem létezett.

JÓ HATÁSA LEHET-E AZ IDŐSEKRE/BETEGEKRE/FOGYATÉKKAL ÉLŐKRE?

Igen.

LEHET-E TERHESSÉG ALATT A BAROKAT FUTTATNI?

Igen! (Természetesen meg kell kérnünk, hogy konzultálj az orvosoddal.)

Azok a nők, akik rendszeresen kaptak Bars-t, rövidebb, könnyebb szülésről számoltak be, és sokan közülük elkerülték a császármetszést.

MENNYI IDEIG TART EGY ACCESS BARS?

Általában 60-90 percig, bár ez változhat, és még egy 20 perces is jobb, mint a semmi.

MENNYIBE KERÜL EGY BARS?

Ez teljesen attól függ, aki a Bars-t ajándékozza, mivel független személyekről van szó, akik saját maguk állapítják meg egy Bars  időtartalmát és árát.

Expókon, egészségnapokon gyakran megtalálhatod őket, itt általában rövidebb Bars-okat adnak kedvezményes árakon. Vannak facilitátorok, akik Bars bemutató programokat szerveznek, melyeket kedvezményesen próbálhatsz ki.

MELYEK A BARS HOSSZÚTÁVÚ HATÁSAI?

A legtöbben, akik rendszeresen futtatták a bárjaikat, arról számoltak be, hogy az életük egyre könnyedebbé és jobbá vált.

HÁNY ALKALOM SZÜKSÉGES?

Az Access és a Bars teljes mértékben a szabad választásról szól.

Ez nem meghatározható, tapasztalatok alapján azok profitáltak legtöbbet a Bars-ból, akik rendszeresen futtatták.

VAN-E A BARSNAK HATÁSA A MENTÁLIS, ÉS PSZICHÉS PROBLÉMÁKRA?

Természetesen, hathat de minden esetben arra kérünk, hogy feltétlenül konzultálj az orvosoddal.

Sok mentális és pszichés problémával küzdő embernek sikerült csökkenteni vagy akár abbahagyni a gyógyszerek szedését, és fantasztikus változásokat éltek meg.

ÁRTHAT-E A BARS?

Nem. A Bars-t nem lehet rosszul csinálni, nem lehet vele ártani senkinek vagy rossz energiákat átvenni általa.

VAN-E OLYAN EMBER, AKINEK NEM TANÁCSOS A BÁRJAIT FUTTATNI?

Csak azoknak, akik nem hajlandóak erre, vagy nem érdeklődnek ez iránt.

HONNAN TUDOM, HOGY MIT VÁRHATOK A BARS-OK FUTTATÁSÁTÓL?

Nem tudhatod! Minden Bars más, és nem lehet pontosan megjósolni, hogy mi fog “történni”. A legközelebbi támpont, amit mondani lehet róla az, hogy a legrosszabb esetben úgy érzed majd, mintha egy jó masszázst kaptál volna, a legjobb esetben az egész életed megváltozhat.

LEHET-E JÓTÉKONY HATÁSSAL A BARS A TEST FIZIKAI TÜNETEIRE ÉS FÁJDALMAIRA?

Az Access Bars a tudatosságot segíti elő, ami ezek közül bármit meg tud változtatni. Vannak példák rá, hogy fizikai betegségeket egyetlen Bars megváltoztatott, például gerincferdülés, aminek eredménye lett egy 1-2 cm-es magasságnövekedés, egy csámpás láb problémája megoldódott, amire az orvosok műtétet javasoltak, és mindenféle megkönnyebbülés és fájdalmak megszűnése is előfordult már a különféle testrészekben.

Sokan használták már az Access Barst az Access Consciousness más eszközeivel együtt arra, hogy krónikus betegségeket változtassanak meg.

HONNAN TUDOD, HOGY HÁNY BARS KELL AHHOZ, HOGY VALAMI MEGVÁLTOZZON?

Ez a folyamat nem lineáris, ami azt jelenti, hogy vannak olyanok, akik ugyanazt az állapotot egy Bars alatt hajlandóak elengedni, míg másoknak ehhez több alkalomra van szükség. Az eredmények attól a személytől, és annak a személynek a testétől függnek, aki a Bars-t befogadja.

MIKOR ÉRDEMES FUTTATNI A BÁROKAT?

Valahányszor remekül akarod érezni magad!

Azok, akik egy ideje már gyakorolják a Bars-t, általában rendszeres időközönként csinálják.

LE KELL FEKÜDNI A BARS-HOZ?

Nem szükséges lefeküdni, bár igaz, hogy a fekvés a befogadó számára elősegíti az ellazulást, az ajándékozója számára pedig könnyedséget és kényelmet jelent. Ha azonban a háton fekvés gondot jelent, egy állítható támlájú szék is megteszi.